RAHSIA KITAB ASAL INJIL

Sebenarnya Cerita Ini bolehlah diketegorikan sebagai kisah benar, sebabnya ianya telah disampaikan dari seorang penceramah agama dari sebuat maahad dari Terengganu, di mana ustad tu mengatakan cerita ini diperolehi dari rakannya semasa beliau menuntut di Mesir.

Ada seorang rakyat Malaysia dihantar oleh keluarganya untuk mendalami Kristian di sebuah Universiti di Sepanyol. Kesemuanye ada 25 students yang menuntut ilmu tersebut bersamanya . Ini bukan calang-calang punya belajar… sebab mereka ni pergi belajar di Gereja Besar (somewhere in Spanyol dan gurunya ialah POPE). So..setelah lebih kurang 2 tahun pengajian, mereka akan tamat
pengajian dan jadi educated paderi. Kesemua 25 students ni datang dari different country all over the world! So… bila dah dekat nak graduate, mereka diberi pilihan untuk wish…dan satu permintaan akan
dimakbulkan. So… semua ni minta hendak masuk sebuah Library besar dalam gereja tu jugak. Dalam library itu ada pelbagai jenis buku. So..dalam masa 2 minggu terakhir ni mereka akan menghabiskan masa mereka membaca buku di Library. Tapi, POPE cakap dengan satu syarat… dalam banyak-banyak buku di dalam tu, ada satu buku yang khas diletak di tengah tasik/kolam dalam library tu. Bayangkanlah betapa besarnya library tu!! Buku itu lah yang dilarang oleh POPE daripada dibaca. So, salah seorang daripada 25 pelajar telah melanggar syarat. Dia ambil buku tersebut tapi tidak faham kandungan bahasa dalam buku tersebut. Ia adalah Bahasa Tabrani..seakan bahasa Sepanyol (lama). Dia pun berkongsi dengan yang lain dan hendak dijadikan cerita. Ada seorang yang faham tentang beberapa bahasa tersebut. Dia pun baca dan menerangkan kepada ke semua 24 yang lain. Nak tahu apa dia??

Itu sebenarnya adalah kitab Injil yang asal! Apabila kesemua 25 pelajar itu membaca, mereka mula sedar yang Kristian yang mereka belajar selama ini, adalah salah satu sebab semua yang terkandung di dalam buku itu adalah benar seperti yang terdapat dalam ajaran Islam hari ini. Hari terakhir mereka keluar dari situ, POPE datang jumpa mereka dan dia sudah syak mesti ada sesuatu yang berlaku. Setelah semuanya di PROVOKE oleh POPE, mereka akhirnya tewas dan mengaku mereka telah membaca kitab itu. POPE pun berkata, “Sebenarnya kita Kristian ni memang dicipta sebagai agama duniawi sahaja. Yang betul adalah Islam. Kalau hendak tahu, setiap paderi yang tertinggi itu,
bila ada orang Kristian yang sedang nazak, tugasnya ialah pergi ke telinga orang itu dan berkata Islam adalah sebenarnya.

Selepas itu, POPE berkata lagi kepada pelajar tersebut, yang mereka semua tidak akan lepas dari tempat itu memandangkan mereka sudah tahu yang sebenarnya. Maka semuanya akan dibunuh. Pelajar-pelajar tersebut cuba cari jalan untuk lari. Setelah sekian lama mereka merancang, mereka berjaya merasuah seorang JAGA dalam gereja besar itu. Tetapi JAGA itu meminta US$4 juta. Kesemua pelajar-pelajar tersebut mempunyai sponsor dari Govt! Mereka mengumpul wang scholarship mereka
sebanyak US$4 juta itu. JAGA itu berkata dia akan menyembunyikan rahasia pelajar-pelajar tersebut dengan membunuh seorang lagi JAGA lain sebagai alasan kepada POPE yang JAGA itu pembelot. Pelajar-pelajar tersebut hanya ada satu jalan keluar. Iaitu mereka akan melalui satu terowong bawah tanah beberapa meter untuk sampai ke laut. Mereka terpaksa berenang melalui salur najis(it’s the only way that they have to went through that thing!). Bila dah keluar, ada sebuah bot yang akan menunggu mereka. It’s all up to them untuk melepaskan diri lepas tu. Bot itu juga yang sediakan oleh JAGA itu.
Then, si budak Sarawak ni pun call uncle yang send dia ke Sepanyol. Uncle dia cakap jangan balik lagi ke M’sia sebab seluruh negara dah dapat arahan untuk membunuh dia. Maknanya dia telah disenaraikan dalam ‘blacklisted’. Jadi dia pun lari ke Mesir dan menganut agama Islam menjadi Al-tahfiz. Sampai sekarang dia tak balik. Jadi cerita ni kiranya sudah orang kedua yang tahu. Hmm… dekat dengan sumber ni kan? Katanya lagi, dah banyak pelajar-pelajar yang 25 tu yang mati dibunuh. Mereka pakai spy untuk track gerak geri pelajar-pelajar tersebut!

Allahualam,

§ 20 Responses to RAHSIA KITAB ASAL INJIL

  • shahril berkata:

    sy xpasti pasal cerita pelajartu..tapi ape yg sy tau..POPE,sblum mti..da ad berpesan agar pngikutnye memeluk islam dan menghentikan pembutan air syaitan(holy water)..klo sy slap mohon maf..ftnah bleh berlaku tampe kt sdari..moge2 terhndar dari ftnah..amin…

  • Memang benar perkara itu dibisikkan kepada si nazak, sayangnya tiada sumber yang nyata kerana tiada antara mereka yg ditemui secara terang-terangan… Apapun ada 5 kitab yg datangnya dari Allah, termasuklah Injil dan semuanya itu menunjukkan bahawa Islam adalah benar… Jadi, ayat Allah yang mana yang boleh kita dustakan???

  • mohdtaufiq berkata:

    Islam adalh agama yg benar dn suci
    Tiada agama suci lagi selain islam

    YaAllah kami percaya kepada mu
    Kami berjalan kejalan Allah

  • ieda berkata:

    aku beriman denganMU YA ALLAH..Tiada tuhan melainkan Allah..

  • fazliaman berkata:

    Kitab-kitab yang wajib diimani adalah:

    Taurat: diturunkan kepada Nabi Musa a.s.
    Zabur: diturunkan kepada Nabi Daud a.s.
    Injil: diturunkan kepada Nabi Isa a.s.
    Al-Quran: diturunkan kepada Nabi Muhammad s.a.w.

  • nur syafiqah berkata:

    story ni btl ke???aku bkn x nk pcaya but…aku x tau kbenaran so aku x leh nk pcaya cam tu…but anyway cite ni mmg best…

  • simon john berkata:

    ya… aku tahu islam adallh agama yg sbenarnya………..dan aku akn pasti mmeluk islam,,walaupun aku blum pasti bla tiba masa itu…

  • ibnu abbas berkata:

    انا الدّين عنداالله الاسلام
    الاسلام دين الله

  • Ana Muslimah berkata:

    hmmm….betul ke kitab yang 25 student tuh jumpa kitab yang masih asli??? …cerita best

  • Mohamad Faisal berkata:

    islam agama benar.. ! !
    aqu da selidik 5 kitab 2 dlm dunia ni.. ya allah jauhkan lah aqu dlam kepesongan duniawi ini.. kuatkanlah keimanananku.. amin!

  • prinz berkata:

    ahaha..bagi aku jika kita yakin agama kita itu benar maka berpegang lh kpdnya. bg aq plng penting hati & amal kita kt dunia ne..rasanya yg maha kuasa 2 tak melihat kut agama sesorg 2 untk menmptkn nya dlm syurga..yg nyata Tuhan/Allah itu baik,adil dn pnyng ke ats ciptaanya..so,sepa yg memiliki sifat yg d inginkn nya pasti akn mndptkn tempat brsama-nya..hehe,just pendapt..:-)

  • Yohanes berkata:

    Ada yg Asli pada kami dlm Indon,Ada tertulis barangsiapa menambah dari kitab ini Aku akan menambah malapetaka kepada dia,barangsiapa mengurangkan dari kitab ini Aku mengambil pohon kehidupan dia..Kata Tuhan..

  • wan berkata:

    nak tau kitab injil dgr terpisah jd 2 salah satu ada kat org islam satu lg ada kat org kristian ???

  • fian anis berkata:

    qta ini mmpunyai aqidah islam, dan dsar agma qt adlah al-qur’an dan hadis. Jdi qt hrus ykin dngan kykinan qta msing2.. semoga qt tdak trjerumus kedalam agama yang tida benar itu.

  • Al Qadrawi berkata:

    Al-Quran pelengkap seluruh kitab, Islam pelengkap seluruh agama. Muhammad Rasul pelengkap seluruh Rasul utusan Allah. Dalam injil pun ada menyebut nama Muhammad sebagai ahmad penyelamat manusia akhir zaman dan dinyatakan oleh Isa sendiri,dan bukan Isa yg digelar jesus oleh kristian sebagai penyelamat itu.dia cuma utusan bagi kaumnya saja iaitu kaum bani israel.beza dengan Muhammad utusan bagi seluruh kaum, namun tetap isa salah satu nabi terpenting dalam Islam dan seorg dari 5 nabi ulul azmi(byk dugaan) selain Nuh,Ibrahim,Musa dan Muhammad. Apa pun Allah dah nyatakan Isa akan turun semula atas bumi utk perbetulkan dan menjaga martabat kenabian keatas kaumnya yg sesat seperti Judas Asricot sebab tugas Isa belum tamat. Sekian..

  • men berkata:

    sekejap dr trganu n ni serawak.ni ngarut je…tetiba ada sponsor plk dr govt.x masuk akal.x pyah lah nak cita tntang bangsa yahudi n nasrani ni.Dalam Quraan pun ada merakamkan walau apa pun diorang x kan senang dengan nabi dan islam sehingga kita mengikut agama diorang…itu sifat 2 puak ni.so jaga diri n keluarga dgn banyak kan amal lagi baik.jgn pos cita yang karut marut.Mungkin niat baik tapi cerita palsu pun berdosa sb penipuan.Islam dah tertegak dengan hikmah dan berhemah…hidup islam

  • men berkata:

    Prinz….. islam x sama dengan agama lain.Syurga Allah x mudah untuk dapat.Kena banyak berkorban kerana Allah dan Islam.Nabi yang maksum pun solat sunat sampai bengkak kaki.Allah reda hanya pada agamanya iaitu Islam.Nabi dan para Sahabat dah terlalu menderita nak menegakkan islam dan tidak semudah apa yang kamu cakap.Allah tuhan ku.Tiada sebandingnya.Allah Satu tiada yang selainnya…

  • zuria berkata:

    Allahuakhbar….
    semoga tuhan tidak palingkan aku dari kebenaranmu…matikan aku sebagai muslimah yang sentiasa taat beribadat kepadaMu…amin

  • wezley ahan berkata:

    Mustahil kitab yang asli akan disimpan sebegitu ..

  • hailai berkata:

    walau cerita ini nyata apa ga nya….yg pasti agama yg di rhidoi ALLAH ADALAH ISLAM:…..
    AKU BErsaksi tiada tuhan selain ALLAH dan MUHAMAD utusan ALLAH…..aminnnn

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: